Прв јуручки фестивал во карбинско Радање

0
79

Утре ќе се одржи првиот јуручки фестивал во карбинското село Радање, чија цел е промоција на јуручката музика и култура :

  • Фестивалот ќе започне утре со почеток во 11 часот со поздравни говори. Потоа имаме настап на фолклорни групи, пеливанско борење, како и концерт на познат турски пејач. Фестивалот го организираме за прв пат и се надеваме дека ќе прерасне во традиционален, кажа Смаил Јакуп, организатор.

https://youtu.be/3CmzGgepQ94

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here