Прес на ВМРО: Крстот за Водици во Ново Село ќе се фрла во недостојна за него вода

386

Крстот за Водици во Штипско Ново Село ќе се фрла недостојна за него вода обвини на прес конференција локалниот огранок на ВМРО ДПМНЕ:
„Ова е доволен доказ како власта се однесува кон верските празници, животната средина, парите и здравјето на граѓаните. Неоговорност, несовесност и неажурност се зборовите со кои најсоодветно би ја опишале оваа власт. Ова не се празни флоскули, туку реална ситуација, која за жал, ја гледаме не само во несанираната цевка на колекторот, туку и насекаде низ нашиот град.
Партијата на власт, изгубена во рекетарските игри и матните зделки во четири очи, заборави на граѓаните и нивните потреби. Затоа, и овој Водици во фокусот на јавноста ќе биде не светоста на настанот, туку неоговорноста на локалната самоуправа во Општина Штип! изјави Игор Ефтимов, портпарол на ВМРО ДПМНЕ – Штип: Ова

На пресот на ВМРО ДПМНЕ, реагираа од општина Штип:
„Вашата грижа за проблемите во градот ја видовме во изминатите 10 години, посебно што имавте два мандати да го санирате и овој но и многу други проблеми во општина Штип.
Општина Штип прави напори до големиот христијански празник Богојавление-Водици проблемот со колекторската цевка да биде саниран, нешто за што вие не се ни обидовте да го решите“ стои во реакцијата.