Прес на СДММ Штип- СДСМ донесе ефикасен закон за млади.

525

СДСМ донесе ефикасен и конкретен закон за млади , испратија порака денес младите од партијата.
„СДСМ за двеипол години презема конкретни мерки кои носат брзи резултати и отвараат нови шанси за младите. Доказа за тоа е донесениот закон за младите кои носи поголема вклученост во
СДСМ за две и пол години презема конкретни мерки кои носат брзи резултати и отвораат нови шанси за млади. Доказ за тоа е донесениот Закон за млади, кој носи поголема вклученост на младите во носењето одлуки преку Национално собрание на млади, локални младински совети и собранија и повеќе сервиси за младите.Продолжуваме на патот на нашите цврсти заложби за младите, кои за СДСМ се најголем приоритет. На прав пат сме! изјави Трајче Стојчевски, претесдател на СДММ – Штип
Законот е излишен, возвратија од ВМРО ДПМНЕ:
„За каков Закон за млади станува збор, кога млади нема? За кој се предвидени тие мерки, кога нема кој да ги користи? Каков младински активизам и младинска работа, кога младите се летаргични поради општата состојба во државата“, стои во реакцијата на ВМРО ДПМНЕ.