Природа и здравје – Камилица лек за тело и душа

275

Камилицата е речиси во секоја кујна. И нашата традиција ја вклучува во народната медицина. Ја има доста после зима во која имало снег и ако во пролетта имало доста врнежи. За разлика од дивата камилица, на “питомата” камилица основата на цветот е шуплива, а мирисот кој потекнува од етеричните масла, е многу пријатен…