Природа и здравје – Лекување на дускус хернија

0
138

Според некои податоци, околу 30% од болестите може да се излечат со користење на природни методи.

Денеска сме фокусирани на традиционалните методи за третирање на дискус хернија на ‘рбетот (интервертебрална хернија) како додаток на третманот што го пропишал лекарот. Пред да се лекувате на ваков начин, препорачливо е да добиете одобрение од невролог.

Третманот на интервертебралната хернија дома е возможен со употреба на  облоги, масти и тинктури.

Може да помогне комбинацијата од лук и терпентин – смола од некои иглолисни дрвја, а ова е само за надворешна употреба

300 гр млеко од смола се меша со чаша вотка. Чувајте ја смесата на темно место 7-10 дена, а потоа нанесете ја како облога.

Направете ја компресија на лумбалниот дел или вратните пршлени во период од еден час – овој период е доволен за лукот да почне да делува.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here