Природа и здравје – Подобар имунитет во време на КОВИД – 19

369

Лек против корона вирусот нема, впрочем како и кај сите останати вируси, но лекарите континуирано со апел – да внимаваме на имунитетот. Тој е најдобар сојузник во борбата против КОВИД 19.

Овеј период од особена важност е пиењето многу течност, земање здрави оброци полни со витамини и минерали.

Според некои лекари, се препорачува по една таблета дневно Д3, потоа 1г витамин Ц дневно и цинк, кој можеш да го внесеш во организмот и со шумлива таблета.

Употребата на прополис е од голема корист.

Сепак, најважен дел е да се следат препораките на СЗО, односно редовно миење на рацете, користење дезинфекциони средства, избегнување близок контакт со луѓето – особено ако покажуваат симптоми на настинка и грип.

Претпазливоста е потребна, но сепак не кревај паника.