Природа и здравје – Чај од ѓумбир, најздрава напивка

281

Ѓумбирот како корен, со себе го носи епитетот – најздравиот во цел свет.Чај од ѓумбир – со исти карактеристики.Ако се прашувате зошто, познавачите на народната медицина велат: ги убива малигните клетки во организмот, ги топи маснотиите, прави детокс на организмот, ги намалува воспалителните процеси во организмот, поттикнува добра дигестија и го јакне имунитетот…