Расте бројот на македонци кои купуваат преку интренет

610

Зголемен е бројот на граѓани кои купуваат преку интернет. Според податоците на Државниот завод за статистика онлајн купувањето во Македонја во 2019 година е 35,9% од интернет корисниците, наспроти 31,6% од интернет корисниците во истиот период минатата година. Македонците најмногу купувале облека и спортска опрема, производи за домаќинство и електронска опрема.