Се менува кровот на СОУ „Коле Нехтенин“ во Штип

45

Со 17 мил. денари, пари од МОН, штипската општина  ја менува кровната конструкција на СОУ „Коле Нехтенин“. Наместо досегашните салонитни табли се поставуваат ќерамиди на површина од над 4.000 м2. Ова е дел од повеќето зафати на локалните власти во реконструкција на образовните институции во општината…