Се урнал мал авион, бидејќи го претовариле со половина тон кокаин !

147

Mал авион се урнал по полетувањето од Папуа Нова Гвинеја, бидејќи бил преоптоварен со кокаин наменет за австралискиот црн пазар.Во леталото имало повеќе од 500 килограми кокаин во вредност од 80 милиони долари.

Припадник на полицијата изјавил дека алчноста на криминалците довела до падот на авионот.

Уапсени се петмина мажи за кои се верува дека припаѓаат на криминална банда од Мелбурн.