Сребро за Д.Давков на балканска олимпијада

44

Младиот математичар Дамјан Давков од Штип, освои сребрен медал на Јуниорската балканска олимпијада по математика за ученици до 15 години. Оваа година на олимпијадата учествувале 10 балкански држави и осум други држави – гости…