Старата „Систина“ – ковид центар

31

Стариот објект на „Систина – Мала Богородица“ во Скопје ќе биде претворен во нова инфективна болница. Идејата е во овој објект да се обезбедат 100 кревети, пет доктори, 30 медицински сестри, 10 болничари….