Таван од ресторан на аеродромот во Атланта паднал – Едно лице повредено !

617

Дел од таванот на ресторанот се срушил на меѓународниот аеродром „Хартсфилд-Џексон“ во Атланта поради што едно лице побара лекарска помош, соопштија официјални лица од аеродромот.

Несреќата се случила во близина на еден од најблиските главни терминали за домашен сообраќај, се наведува во соопштението на аеродромот.

Аеродромот не ја соопшти природата на повредите на лицето, но изјави дека тоа е пренесено во болница.

https://www.wsbtv.com/news/local/part-ceiling-atlanta-airport-restaurant-collapses/ZY7WRCCWGFDNNOJSCIXPBBSVE4/