Телото на покојниот српски Поглавар Иринеј изложени, граѓаните не почитуваат мерки и го бакнуваат ковчегот и телото ?!

66

Кризниот штаб на Србија, предлага нови рестриктивни мерки со кои локалите ќе бидат затворени по 17 часот, освен колонијалита за храна, аптеките и бензинските пумпи. Од Кризниот штаб апелираат на почитување на мерките при оддавање почит на починатиот поглавар на СПЦ Иринеј, чие тело е изложено во соборниот храм во Белград. Но, очигледно мерките не се почитуваат.

Србите кои доаѓаат да му оддадат почит на покојниот Иринеј, не носат маски, не држат дистанца, а некои го бакнуваат ковчегот на Иринеј.

Се очекува српската Влада денеска да одлучува по предлогот сите локали да бидат затворени по 17 часот.