ХИТ ВИДЕО: Магаре врзано пред Влада си ги бара парите од проектот ?!

187

На социјалните мрежи се појави видео на кое се гледа магаре, врзано спроти зградата на македонската влада. Според видеото магарето е врзано на еден од сообраќајните знаци, на улицата „Илинденска“ во Скопје , а во описот на објавата стои: „магаре дошло пред Влада, го бара грантот од 83.000€“.

Засега не е јасно дали се работи за случајност или герила акција против финансирањето на националната агенција за европски образовни програми и мобилност на проекти за тренинг на магариња.