Хрватска: За 5 години 150 000 граѓани помалку

33

Од влегувањето во ЕУ  во 2013 -та година Хрватска изгубила повеќе од 190.000 жители.  Истата година државата имала 4.255.000,  а сега 4.065.000 жители…