Хрватска: Лицето кое пукаше пред Владата и рани полицаец имал само 22 години – Оставил и порака на Фејсбук !

127

Напаѓачот, кој вчерапукаше кон зградата на хрватската влада во Загреб, при што тешко рани полицаец, за 20-тина минути потоа си пресуди и самиот, имал само 22 години, пренесуваат хрватските медиуми.

Веднаш по пукањето со калашников во центарот на хрватската престолнина, тој се обратил на „Фејсбук“.

Доста беа измами и несовесно газење на човечките вредности без одговорност, напишал тој.

Безук живеел во областа Кутина, а неговиот татко бил доброволец во татковинската војна, пишуваат хрватските медиуми.Според порталот Индекс.хр, младиот човек пукал од „калашников“ откако му го одзел оружјето на својот татко.Доста беа измами и несовесно газење на човечките вредности без одговорност, напишал тој.