Хуманитарна акција на УМС ВМРО ДПМНЕ – Штип

0
122

Хуманитарна акција организираа членовите на Унијата на млади сили на ВМРО ДПМНЕ од Штип. Собраната помош, денес беше предадена на општинската организација на Црвениот Крст и истата ќе биде наменета на оние на кои им е најпотребна :

  • Ние младите од УМС на ВМРО ДПМНЕ организиравме акција за собирање на алишта, наменети за граѓаните од социјални – ранливите категории. Хуманитарната помош се состои во облека за сите возрасти. Со вакви акции ќе продолжиме и во иднина за да им помогнеме на оние на кои им е најпотребно, изјави Сања Стојчевска, УМС ВМРО ДПМНЕ – Штип.

https://www.youtube.com/watch?v=6KZpG6-QRlw&feature=youtu.be

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here