Школска романтика: Учителка во Софија запросена на првиот ден од учебната година !

209

Во соседна Бугарија, школската година започа на 15 септември. Така и годинава и покрај пандемијата од коронавирус, земјата ги обезбедила сите потребни мерки за заштита и таму новата учебна година започна вчера, на 15 септември.

Годинава се покажа како поинаква за наставничката на учениците од III година средно, клас „Б“ во 73-то средно училиште во главниот град „Вл.Граматик“ во Софија.
Г-ѓа Џамадан доби изненадување, нејзиниот избраник и предложи брак, пренесува Булфото. Убавиот настан се случил за време на свеченото отворање на учебната година.