Шпанија за вакцини во 2021 година ќе потроши над една милијарда евра !

63

Шпанскиот буџет за 2021 година предвидува издвојување на 1,01 милијарди евра за набавка на вакцини против коронавирусот.

На шпанската малцинска Влада и требаат повеќе гласови со цел предлог-буџетот да биде изгласан.