Штипските планинари го искачија врвот Албутин

0
325

Планинарите од штипскиот планинарски клуб Лисец се искачија на врвот Албутин на Пирин во соседна Бугарија.

Албутин е врв со висина од 2.688 метри и претставува мраморно-гранитна купола од карпи.

Албутин уште се нарекува и Бутин или Окаден, а е дел од главното пиринско било.

Шестмината штипјани врвот го искачија за времетраење од 3 часа, по патеката од Хижа Јаворов.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here