Штипско Инфективно со намален кадар

152

И додека бројот на заболени во регионот се зголемува, а со тоа и бројот на хоспитализирани, Инфективното одделение во Штип работи со намален број на лекари, само двајца, откако еден лекар замина на боледување, а инфектологот од Струмица е повлечен во матичната болница…