Штипјанецот Петар Костовски на Балканско првенство во Турција

0
195

Штипјанецот Петар Костовски  денес замина на Балканското  првенство за сениори во пинг понг, што се одржува во Едрене, Турција, како дел од македонската репрезентација во пинг понг.

Заедно со него, боите на Македонија во Машка конкуренција ќе ги бранат и Александар Икалоски од Прилеп и Методи Бужеровски од Скопје.

Првенството се одржува од 01 до 05 август, а на него настапуваат екипи од сите балкански држави.

https://www.youtube.com/watch?v=BhzEEb6h8Nc&feature=youtu.be

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here