Штип повторно е антирекордер. На 100.000 жители има најмногу заболени

91

Короната и понатаму го држи Штип високо на Државниот врв. Последните податоци на Институтот за јавно здравје потврдуваат дека најголемата општина од Истокот има најмногу заболени на 100.000 жители…