Штип ќе спроведува дератизација

0
123

Заради заштита на населението од заразни болести предизвикани од глодари, општина Штип утре ќе спроведе превентивна дератизација на канализационите шахти.  Дератизацијата ќе се врши во периодот од 18:00 до 23:30 часот.

Со дератизацијата ќе бидат опфатени 160 канализациони шахти на територијата на Општина Штип.

Во случај на неповолни временски услови (дожд и др.) дератизацијата се одложува за следниот поволен ден. Воедно, се известуваат сите граѓани во општина Штип за внимателно учество во сообраќајот.

https://www.youtube.com/watch?v=I3c559emJKg&feature=youtu.be

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here