Штрајк во Баргала платите мали и нередовни, а газдите барале и потпис на бел лист

372

Вчерашната плата од 10. 000 денари, денес вработените од Баргала  ги одлучи за штрајк.  Во работните хали тие и не влегоа бидејќи се незадоволни и од висината и од динамиката на исплатените плати…