Јане Миланов поднесе оставка како претседател и од утре е заменик градоначалник на Бочварски

152

Јане Миланов  поднесе оставка  на функцијата претседател на штипскиот  совет на денешната   он лајн седницата на  Советот на Општината. Оставката е во делот на политичко-правниот маневар кој локалното раководство го реализира откако  мандатаор Зоран Заев,  Благој Бочварски  го предложи за нов министер на ресорот Транспорт и врски…