Јужна Африка се разбуди со снег !

0
425

Како резултат на студените ветрови, температурите во Јужна Африка паднаа толку ниско што донесоа и снежни врнежи среде септември. Снегот особено беше интензивиран и го прекри југозападниот дел од земјата.

SOUTH AFRICAN SNOWFALL

Snowfall in South Africa has residents delighted even as a cold wave passes over

Posted by China Daily on Tuesday, July 3, 2018

Социјалните мрежи се преплавени со фотографии и снимки од зимската појава во Јужна Африка.Африка е позната по сушите кои често го погодуваат континентот, па септемврискиот снег вистински го изненади населението.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here