20 годишна девојка од Штип синоќа жестоко претепана на улица, а 44 – годишна жена од кочнаско од сопругот настрадала дома

287

Точно на полнок синока, 20 годишна девојка Т.М.  од Штип била жестоко претепана од нејзиниот   пријател А.С. на 30 години. Тешкиот инцидент  на кој  му претходела кавга се случил пред угостителски објект  позади Трговскиот центар  и  привлекол внимание. Со намера да ја спаси девојката од прекумерната физичка агресија во физичка пресметка со А.С. влегол и 45 годишниот А.М. исто така од Штип…