3.5 C
New York
Friday, March 31, 2023

Buy now

spot_img

Пости и друга страна. Со милионски профити неколку текстилни компании од регинот ја демантраат кризата.

Неколку  текстилни компании од Источниот регион   категорично  ја демантираа кризата во минатата  година.  Додека  огромниот дел од  фирмите се чудеа како да преживеат,  овие, погоните и сметките ги наполнија како никогаш  досега, вели анализата на  Пари мк  в соработка со Бизнис Мрежа мк.     .

Во  делот на зголемен обем на работа,   процентуално неприкосновен е  Семак Фешн од Штип.   Оваа компанија   лани призводството го зголемила за 407% . Уприходила 3.250 000 евра  и  завршила со добивка од 94 000 евра.

Втора по истиот основ   е исто така штипската компанија ЕАМ која додека другите седеа дома  кај неа се работело со 226% повеке. Но, ЕАМ бил далеку поефикасен и остварил приоход од  6  милиони евра и добивка од 1.280 000  евра.

 Сепак,  бројките  понекогаш навистина  се бикини  на кои  се   гледа се но на крај  неможе ништо да се види . Еве зошто.

Реномираната странска инвестиција Техникал текстајкс која работи во Штип  лани имала  раст од  23%  и со нив стгнала до 15,5 милиони евра приход но фантастичен е  профитот.  Дури 3,600 000  евра. (ГРафика)

Уште повпечатлив  епримерот со  Алекс 3 од Кочани  со -8% просизводство  брути свртле 4,1 милион евра  и добивка од 1,5 милиони евра. Големината на Алекс  3  е во тоа што овие пари ги направил со само 33 вработени.

 Од друга страна, најголем минус во производството има Мода Свети Николе. Дури 87% помалку работа оваа компанија ја натера пред извесен период  да отоушти 50 работници а  оастанатите околу 400 да ги испрати дома на принуден одмор. Книговодствено, Мода покажала добивкаа од 14 000 евра, но тоа е  далеку  од очекувањата на  сопственици и менаџментот.

Освен овие, примери за намалено производство  но сепак добра заработувачка има  уште неколку  што покажува дека  секаде не било ни случајно така црно. Веројатно  некогаш е потребно на некого да му се стемни за на друг да му се раздени.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,757FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles