7.5 C
New York
Sunday, December 4, 2022

Buy now

spot_img

Имињата на новите директори во двете штипски ЈП речиси извесни, но директорските првилегии им се укинуваат. На работа пешки или со велосипед.

Трајче Здравков, правник во ЈП Исар е можното решение за директор на  ЈП Исар, најголемото ЈП во Источниот регион, посочуваат валидни  извори  за ТВ Стар.

Работиме денонокно и ги бараме најдобрите решенија  за раководна структура на Исар. Досега претпријтието беше во несигурни раце и  направени се огромни штети во секоја смисла. Конечно решение денес нема, но тоа веројатно ке се случи во наредните неколку дена, нагласува  нашиот соговорник не споменувајки конкретно име.

Во истата насока, други  не помалку важни извори   тврдат дека  засега сите комбинации водат кон споменатиот Трајче Здравков,   правник во Исар кој  по казна последните месеци на работа  одеше во 4 наутро на Градскиот пазар.

Во контест на  кадровските комбинаторики, не помали внимание  предизвикува и  директорското  решение на второто по важност ЈП за Штип, Стипион. Според истите извори,  решението за директор  на Стипион ке се бара од  посточекиот кадар, но барем 50% се остава можност и за лице од надвор.

Досега,  и за Исар и за Стипион решенијата за директори биле комбинирани  односн нив ги управувале  врабтени во и надвор од претптијстијата.

Освен имињата, она што е во оваа прилика треба да се издвои   и  се најавува како ида пракса  е следонто.   Идниот директор на Исар нема повеке да располага со службено возило. Претријатието ке му  плати автобуска карта  доколку живее подалеку  од 2 километри  а на работа може да доага со велосипед или пешки.

Освен ова, се најавува  укинување  и на сите други првилегии  а поставените директори  за почеток ке бидат В.Д. Трајно место ке добијат доколку се докажат  преку работа. 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,595FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles