14.7 C
New York
Thursday, September 21, 2023

Buy now

spot_img

Пазарен ден во Штип. Зошто домашниот и чаршискиот есап никако не се поклопуваат?

Сончев  пазарен ден   имаше денес во Штип  со богата понуда и посета. Цените во добар дел се разликуваа од минатиот петок што значи дека есапот од пред 7 дена со денешниот  не се совпагаат.

Токму ова   е   основата на толку експлоатираната  народна сентенца  дека Домашниот  есап со  чаршискиот не се совпагаат.  Што народниот мудрец со ова сакал да каже е јасно, но оваа поговорка во основа   е широк  синоним за  лошо направена математика. Што за ова мислат денешните присутни на пазарот.

Нема доволно пари а мора да се купува тоа е……. Вероватно поради цените изјавија анкетираните пазаџии

Иако поентата на незнајниот автор на  големата мудрост  е јасн предупредувачка, точен есап досега ретко кој направил.

„Никако тргнеме со една сума а излезе дека сме потрошиле многу повеќе“  изјавија анкетираните граѓани

Овие признанија гарантираат дека оваа поговорка  ке живее уште долго  а можеби е  остане и бесмртна бидејки поинаку   на еден обичен пазарен ден и неможе да биде.  Последните пазарни цени се разликуваат од  пред  7 дена  и тие   во еден период од денот  беа следните.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,868FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles