-3.2 C
New York
Sunday, January 16, 2022

Buy now

spot_img

Судијата Рибарев демантира дека постапката за разрешување имала врска со бегството на Груевки и АКМИС системот.

Судијата Стојанче Рибарев  демантира дека   постапката и одлуката  за  негово  разрешување  од стрна на Судскиот совет  има било каква врска со бегството на Никола Груевски од државата  или евентуална злоупотреба  на АМИС системот за автоматска распределба на  судските предмети. Денес тој испрати  писмена реакцја во која се вели.

 Деновиве повеќе медиуми и портали објавија вест дека Жалбениот совет при Врховниот суд на РСМ ја уважил мојата жалба против Решнието за резрешување, донесено од Судскиот совет и притоа изнесоа и одредени неточни информации. Ја информирам јавноста дека постапката з аразрешување на секој судија е од доверлив карактер и во овој момент не можам да соопштам детали за неа , освен д апојаснам дека истата не е поврзана со било какви дејствија за ослободување или бегството на Никола Груевски и доделување на предмети на судии надвор од автоматската распределба согласно АКМИС системот.  Во тој дел сите соопштени инфоемации не се точни, стои во реакцијата на судијата Стојанче Рибарев.

Инаку,  судијата Стојанче Рибарев неодамна од Судскиот совет беше разрешен од судија  на што тој се жалеше до Врховниот суд кој пак  неговата жалба завчера  ја усвои по што Судскиот совет ке мора повторно да  расправа но и да постапува според насоките  на највисокиот суд.  Идентично на овој, Судскиот совет ке мора да постапи и  во случаите со разрешените други двајца судии Сузана Здравева  и Зоран Мицевски  бидејки Врховен ги усвои и нивните жалби.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,116FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles