11.5 C
New York
Wednesday, September 27, 2023

Buy now

spot_img

Св. Николе: Проект за искористување на капацитетите

Денес со претставниците од USAID и одделенијата во Општина Свети Николе, одржана е заедничка средба на која се дискутираше за резултатите од 18 месечната техничката поддршка од Проектот на USAID за зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите.  Во тек е процесот на само-проценка на нивото на капацитетите на општината  по завршување на поддршката од Проектот, која се oднесува на следниве области: управување со општински јавни финансии, планирање и извршување на буџети, фискална транспарентност и отчетност, планирање и прибирање на приходи од сопствени извори, пристап до надворешно финансирање  и овозможувачка средина за вклучување на приватниот сектор.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,873FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles