15.9 C
New York
Friday, September 22, 2023

Buy now

spot_img

Ревизијата се сомнва во вистинитоста на на финансиските извештаи на Фондот за здравство

Државниот завод за ревизија се сомнева и со резерва ги прифака вистинитоста и објективноста на фиансиските извештаи на Фондот за здравство.

Изразивме резерва во однос на вистинитоста и објективноста на финансиските извештаи и за усогласеноста на финансиските трансакции со релевантната законска регулатива за 2021 година. Извршена е ревизија и издаден е извештај за финансиските извештаи и за усогласеноста со законите и прописите но тие не се спроведени велат од Државниот завод за ревизија.

Во постапката за упатување за лекување во странство на осигурените лица, исто така утврдени се слабости и неправилности при што во целост не се обезбедува соодветна правна заштита на барателите.

Неправилности, пропусти има и при исплата на надомесоци, во почитвањето на роковите за жалби, како и ри изрекувањето а казни, стои во Извештајот на Државната ревизија.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,867FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles