222 мил. денари субвенции на предадено млеко

639

Исплатени се 222 милиони денари за субвенции за трета фаза произведено и предадено млеко.Средствата се исплатени од Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, во еден ден, без селекција на сметките на 7.877 фармери, кои исполнуваат услови за добивање на финансиска поддршка.