53 корона пациенти се хопситализирани на Штипско Инфективно

133

53-ца пациенти инфицирани со ковид 19 се  сместени на Инфективното одделение во Штип. Бројката на болничко сместени, опасно се доближува до максималниот капацитет на   Оддлеението заедно со проширениот дел од Нервното одделение….