tvstar

Editor in chief

Latest Articles

400.000 евра Штип и Белица од Р. Бугарија ќе добијат за развивање на културен туризам

Општините Штип и Белица од Р. Бугарија ќе искористат над 400.000 евра за културен туризам. Станува збор за меѓугранична соработка од кои...

За три милиони измрзнати дрва овоштарите од Делчевско се уште не добиле ниту денар од Државата

Пред три години мразот уништи околу три милиони овошни дрвца во Делчевско. Земјоделците до денес не добиле ниту денар отштета од...

Грција веројатно ќе добие жена за претседател

Лидерот на најголемата опозицска партија во Грција, СИРИЗА, Алексис Ципрас изјави дека неговата партија ќе ја поддржи кандидатурата на Катерина Сакеларополу за...

Пет лица во притвор поради брак со починати

Пет лица меѓу кои и полицајци во Бугарија добија притвор . Обвинитеството ги терети за склучување на брак со ...

Пожарот на Симоновски од Блатец им направил штета од над 50.000 евра. Стресот и болката за изгубениот дом, не се мерат со пари

Пожарот на двајцата браќа Симоновски од виничко Блатец им направил материјална штета од над 50.000 евра. Ова се првичните проценки кои...

Зошто речиси 2,5 милиони евра поединци не ги подигнале од пропаднатите банки?

Од 1997 година па наваму, во државата пропаданале 11 банки и штедилници во кои штедачите заглавиле со речиси 25...

Со педигрирани јуници за поквалитетно сточарство

Со користење на владината мерка за набавка на педигрирани високо квалитетни млечни јуници започна бизнисот на Билјана Трпевска, жената која поради ова...

Донација од ПСК „Голак“ за 7-члено семејство

Седумчлено семејство од делчевско доби донација во облека, играчки, постелнина од страна на планинарскиот спортски клуб „Голак“ Делчево и „Вљубеници во природата....