tvstar

Editor in chief

Latest Articles

Поради ограниченото движење стоката во викендите ќе гладува

Новите  ограничувања за движење  на сточарите ќе им донесат нови  и уште поголеми проблеми.  Викенд периодот, практино, стоката која ја чуваат подалеку од  домовите ќе...

За 10 отсто намалена наплатата на акцизи

Увозните давачки во март во просек бележат намалување за 10 проценти во споредба со минатата година: „Во таа насока, ние...

Адвокатот Драган Гаџов го откажа полномошното на штипските тепачи. Едниот си најде адвокат од Велес, а другиот повторно нема

Адвоктот по службена должност на двајцата тепачи од штип Драган  Гаџов го откажа полномошното  и повеке не е нивни бранител.  Експресно,  едниот за адвокат...

За 3 месеци граѓаните купиле недвижен имот за 200 милиони евра

Малку пред Корона кризата, за само три месеци, граганите  купиле недвижен имот во вредност од 200 милиони евра.  Пследните информации од Катастарот   велат дека   во овој...

Сообраќајно уредена крстосницата во Сењак

По неколку децении конечно, поставено е безбедна сообраќајна сигнализација на крстосницата во населбата Сењак 4 во Штип. Со неколку столпчиња, регулирано...

Криминалот во Грција намален за речиси 40% !

Забраната за движење и превентивните мерки постепено воведени од средината на март, го ставија во карантин и криминалот во Грција, со оглед...

И синот на српскиот претседател Вучиќ инфициран со Коронавирусот !

Претседателот на Република Србија, Александар Вучиќ вчера официјално објави дека најстариот син Данило е заразен со КОВИД-19. Синот сега...

Можен е и втор бран на епидемијата во САД ако луѓето не ги почитуваат мерките !

Универзитетот од Вашингтон ги коригираше и ги намали своите предвидувања за смртност од коронавирусот, сепак дојде второ предупредување за граѓаните на Соединетите...