tvstar

Editor in chief

Latest Articles

До 15 јануари регистрација на ДДВ обврзници

До 15 јанаури сите правни и физички лица кои минатата година имале промет под два милиони денари, а се регистрирани како ДДВ...

Пониски цени за роаминг

Во новата 2020 година влегува со пониски цени за роаминг кон повеќе земји од региониот на Западен Балкан со намалување од 9...

Во Хрватска регистриран прв смртен случај од грип

Прв смртен случај од грип е регистриран во Хрватска, информираат од Клиниката за инфектологија. Медиумите соопштуваат за уште четири смртни случаи од грип, но...

Оваа година на Балканот ќе има избори во 5 држави

Годинава на просторот на балканскиот полуостров ќе бидат спороведени избори во дури пет држави. В недела,  Хрватите ќе бираат претседател, а во...

Европа 92 ќе печати учебници за 2,6 мил евра

Кочанската печатница Европа 92, чиј сопственик е поранешниот градоначалник Ратко Димитров, склучи договор со Министерството за образование за печатење на учебници во...

Асфалтирање на осум улици во Кочани

Донесени  се одлуки за јавна набавка за асфалтирање на осум улици на неколку локации  во Кочани. Дел од улиците се наоѓаат во...

Графички регистар на улици и броеви во М.Каменица

Македонска Каменица ќе воведува графички регистар на улици и куќни броеви. Ова е договорено на заеднички состанок со претставници од Агенцијата за катастар на...

Новата 2020 нуди раскошна можност за сврзување на празници. Со снаодливост, симулација, разбрани доктори и добри шефови 27-те неработни денови можат да бидат...

Новата 2020 година  нуди раскошна можност за сврзување на празниците со работни денови. Со снаодливост, симулација, разбрани доктори и добри шефови, 27-те  неработни денови ...