tvstar

Editor in chief

Latest Articles

Се решава проблемот со канализација на последните куќи во штипската населба Железничка

Се решава проблемот со  канализација на последните куќи во штипската населба Долна Железничка. Приклучувањето на овој дел од населбата на градскиот канализационен систем почна...

Винички Макпрогрес ќе отвора Институт за развојни технологии

Реномираната компанија Макпрогрес од Виница  работи во сегашноста но живее со иднината. Таа е пример  за воспоставување на европските стандарди кај нас, изјави денес...

Колациски развод СДСМ нема да прави. Пратеничките листи ќе бидат заверени на 9-ти март

Едно од приоритетните  изборни прашања, составот на пратеничките листи, во  СДСМ се решава уште отсега. Кругот на потенцијалните кандидати е можеби најголем досега, но...

Прес СДСМ: Две години работевме со полна пареа

СДСМ – Штип денес на прес конференција , презентираше дел од проектите кои локалната власт ги реализирала во последните две години во населбата Автокоманда:

Нова детска градинка во Кочани

Почнува изградбата на новата детска градинка во Кочани. Истата ќе биде современ, компактен објект, проектиран според најсовремени стандарди. Објектот ќе има најсовремена...

Реконструкција на улици во с.Крупиште

Во тек е реализација на проектот Реконструкција на улици во село Крупиште. Проектот опфаќа реконструкција на две улици во...

Африканската чума сериозна закана

Ветеринарните власти ќе вршат засилени контроли по малите семејни свињарски фарми како превентивна заштита од африканската свинска чума: „И годинава...

Кожарите и понатаму најниско платени

Вработените во кожарската индустрија треба да работат четири години за да ги заработат просечните годишни примања на еден програмер, покажуваат најновите статистички...