tvstar

Editor in chief

Latest Articles

Марјан Коцев нов началник на СВР-Штип

Марјан Коцев е нов началник на Секторот за внатрешни работи Штип. Коцев е со над 30 годишно искуство , а во кариерата...

Годината во Регионот почна со трагедија. 27-годишна жена во Штип нејасно падна од прозорец на 4-ти кат и почина

Годината во Регионот почна со трагедија. 27-годишна  жена во Штип нејасно падна од прозорец на 4-ти кат и почина, само два часа по...

30 дена притвотр за виничанецот кој во два наврата извршил полов напад врз дете

30 дена притвор му е одреден на 66-годишен жител на Виница кој е обвинет за полов напад врз дете, кој се случил во...

Хајка на штетен дивеч во Пијанец

Вепар тежок 150 килограми е уловен во традиционалната ловџиска хајка на штетен дивеч што се организира во Пијанечкиот крај. Вепарот е уловен...

Делчево со буџет од 5,4 мил. евра

Годинава општина Делчево на располагање има 5,4 милиони евра кои го сочинуваат вкупниот општински буџет. Основниот буџет е во висина од 1,7 милиони евра.

Недостиг на планински спасувачки служби

Македонија се соочува со недостиг на планински спасувачки служби. Иако нивното формирање е задолжително и предвидено е да функционира по најмалку еден тим во...

Нова опрема за посебната единица на МВР

За првпат од постоењето на Посебната единица за поддршка, полициските службеници од оваа единица денеска добија специјална полициска опрема во случаеви на...

10,8 мил евра за социјални услуги

МТСП објави јавен повик за распределба на 10,8 милиони евра на за општините, наменети за подобрување и развој на социјални услуги. Една...