tvstar

Editor in chief

Latest Articles

Техничка влада и избори. Се ќе биде поинаку или водата ќе тече кај што течела..?

Денес парламентот ја  гласа  техничка влада која е вовед за изборите  во април. Новиот премиер и опозициските министри според Пржинскиот договор треба да направат баланс...

Роби е доминантен електронско комуникациски оператор во државата

Според Агенцијата за електронски комуникции , штипскиот  електронско комуникациски оператор  Роби е  доминантна компанија  на пазарот.  Неговиот удел за второто тримесечие во минатата година е...

На основ добивка странските фирми од Македонија изнеле 250 милиони евра.

По основ добивка, странските компании од државата за  9 месеци изнеле  206  милиони евра.   Најмногу пари, односно  67,5 милиони тие мегу себе поделиле само во ...

Брат на брат во Делчево со фалш потпис му зел половина куќа

Раде Јовановски од Делчево, веќе пет години се обидува да си ја врати едната половина од куќата која на суд ја изгубил во...

Кривична против пазарен инспектор. Направил штета од 350.000 евра

Кривична против пазарен инспектор, поднесе штипската полиција. Направил штета од 350.000 евра. Заедно со него, со пријави се уште две други лица. Сите тројца...

Поддршка од Мин. за економија и во 2020 год.

Министерството за економија и во 2020 година ќе продолжи со субвенционирањето на приватните претпријатија за подобрување на нивната конкурентност, како и на...

До 15 јануари регистрација на ДДВ обврзници

До 15 јанаури сите правни и физички лица кои минатата година имале промет под два милиони денари, а се регистрирани како ДДВ...

Пониски цени за роаминг

Во новата 2020 година влегува со пониски цени за роаминг кон повеќе земји од региониот на Западен Балкан со намалување од 9...