Македонија

Благој Бочварски од Штип и Нина Велкова од Кочани единствени претставници во ИО на СДСМ од Истокот

Благој Бочварски од Штип и Нина Велкова од Кочани единствени претставници во ИО на СДСМ од Истокот

Благој Бочварски од Штип и Нина Велкова од Кочани се единствените  претставници од источниот дел на државата кои обезбедија место во ИО на СДСМ . Благој Бочварски е дипломиран архитект...

Read more

Заев се фати за метлата – Датум за преговори со ЕУ во јуни веќе не е причина за избори, сега рокот е до нова година !

ФОТО: „Твитер“ полуде по изјавите на премиерот Заев за неговите советници !

Вкупно 8 министри, исто толку заменици и 20-тина директори на јавни претпријатија ќе бидат сменети до крајот на јуни, најави денеска од седницата на Централниот одбор на СДСМ во Охрид...

Read more

Од понеделник, ќе возите со нови таблици за „Северна Македонија“ – Само кој ќе ја плати замената !?

Од понеделник, ќе возите со нови таблици за „Северна Македонија“ – Само кој ќе ја плати замената !?

Министерството за внатрешни работи од понеделник ќе започне со издавање нови регистарски таблички со ознаката „NMK“. Замената на старите регистарски таблички со новите ќе се врши постепено при регистрација на...

Read more

СТАРТУВА ПРОБНИОТ ПОПИС

СТАРТУВА ПРОБНИОТ ПОПИС

Денеска во Штип стартува пробниот попис на населението, домаќинствата и становите.Организатор на пробниот попис е  Државниот завод за статистика. Пробниот попис  се спроведува во 32 пописни кругови на територијата на...

Read more

Високи температури од жолта фаза

Високи температури од жолта фаза

Со високи температури од жолта фаза денеска и утре се соочуваат граѓаните од македонскиот Исток и целата држава. Надлежните апелираат. Ѓраганите, да не се изложуваат директно на сонце во периодот...

Read more

Од утре, илјадници граѓани ќе тргнат кон гробиштата. Живите ќе се молат за мртвите

Од утре, илјадници граѓани ќе тргнат кон гробиштата. Живите ќе се молат за мртвите

Од утре, илјадници граѓани ќе тргнат кон гробиштата. Живите ќе се молат за мртвите: „Се оди на гробишта во петок попладне и сабота наутро. верниците носат само пченица и вино...

Read more
Page 1 of 35 1 2 35