Home Македонија

Македонија

Саботни агросовети: Зимска грижа за собните цвеќиња

Цвеќињата се огледало на еден дом. Затоа, потребно е внимателна нега во соодветни услови, особено сега во овие зимски месеци, кога истите,...

Користените автомобили поскапуваат меѓу 250 и 1.500 евра со новиот данок

Нови цени за користени и нови автомобили во новата година. Место претходниот систем со 13 различни стапки на акциза, зависно од вредноста...

НБМ: Во 2020 година, НБМ ќе води релаксирана монетарна политика

Поставеноста на нашата монетарна политика е условена од повеќе фактори, а клучно, од нивото на девизните резерви и од инфлациските движења. Имајќи...

12.5 мил. фискални сметки, граѓаните скенирале во декември

Граѓаните урнаа рекорд. Минатиот месец скенирале 12,5 милиони фискални сметки, што е за над половина повеќе од вообичаено, информираат од Министерств...

Техничка влада и избори. Се ќе биде поинаку или водата ќе тече кај што течела..?

Денес парламентот ја  гласа  техничка влада која е вовед за изборите  во април. Новиот премиер и опозициските министри според Пржинскиот договор треба да направат баланс...

На основ добивка странските фирми од Македонија изнеле 250 милиони евра.

По основ добивка, странските компании од државата за  9 месеци изнеле  206  милиони евра.   Најмногу пари, односно  67,5 милиони тие мегу себе поделиле само во ...

Новата 2020 нуди раскошна можност за сврзување на празници. Со снаодливост, симулација, разбрани доктори и добри шефови 27-те неработни денови можат да бидат...

Новата 2020 година  нуди раскошна можност за сврзување на празниците со работни денови. Со снаодливост, симулација, разбрани доктори и добри шефови, 27-те  неработни денови ...

Заев си даде оставка, на ред е мандат за техничка Влада на Спасовски !

Со аплауз од опозицијата беше дочекана оставката на премиерот Зоран Заев, која на седницата ја соопшти собранискиот спикер, Талат Џафери.