Home Македонија

Македонија

Работнците од културата денес беа на работа но не работеа. Лути се што Владата не го потпишува колективниот договор.

Работниците од култруните институции во државата денес беа на работа но не работеа. Тие се лути на Владата зашто веке ...

За Католиците денес е Бадник.

За верниците според Грегоријанскиот календар , Католиците, денес е Бадник, предвесник на Божик, рагањето на Исус Христос. „Да се чувствуваме...

Расте бројот на македонци кои купуваат преку интренет

Зголемен е бројот на граѓани кои купуваат преку интернет. Според податоците на Државниот завод за статистика онлајн купувањето во Македонја во...

222 мил. денари субвенции на предадено млеко

Исплатени се 222 милиони денари за субвенции за трета фаза произведено и предадено млеко.Средствата се исплатени од Агенцијата за финансиска поддршка во...

Во МАНУ промовирани книгите Руска религиозна философија од штипјанецот д-р Трајче Стојанов.

Во МАНУ денес беа промовирани три книги под наслов Руска религиозна философија од професорот на штипскиот универзитет проф д-р Трајче Стојанов....

Во Македонија се зголемува купувањето преку интернет !

Според истражувањето на Државниот завод за статистика за онлајн купувањето во Македонја во 2019 година, овој начин на купување е во постојан...

Од 2021 год ќесите ќе чинат 10 ден

Македонските граѓани користат од 120 до 150 милиони пластични кеси годишно во кои потоа фрлаат различен отпад. Користењето на вакви кеси кои...

Од полноќ поскапуваат горивата

Нови, повиско цени добиваат горивата од ноќеска на полноќ. Поскапувањата се вижат од половина до еден денар. Малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР ...