Home Македонија

Македонија

Државата ќе развива вински туризам

Со вложување во туризмот ќе се подобри  локалниот економски развој. Дел од понудата на државата терба да биде и винскиот туризам, смета вицепремиерката...

Се бара партнер за гасоводен систем

Распишан повик за јавно-приватно партнерство за изградба на дистрибутивниот гасоводен систем. Право на учество на тендерот имаат компании или...

Еден Македонец а заразен со „Коронавирус“ на крузерот-карантин во Јапонија !

Еден од тројцата македонски државјани кои се наоѓаат во карантин на  „крузер“ во Јапонија, е заразен од корона – вирусот. Здравствените...

За пет годни стаж – граѓаните за пензија ќе треба да платат 1.400 евра

За пет годни стаж , граѓаните кои не можат да остварат право на пензија ќе треба да платат 1.400 евра. Ова го предидува...

Предизборно се јавија и бранителите. Потсетуваат дека Државата ги заборавила

Предизборно се јавија и бранителите. Потсетуваат дека  Државата ги заборавила оние кои пред 20 години ја бранеле. После подолго време, тие за своите...

Расте бројот на заболени од грип

Расте бројот на заболени  од грип. Досега се пријавени 2.825 случаи со заболувања слични на грип, што е зголемување за 76,6 отсто...

Што го затвори најпознатиот македонски текстилен бренд Тетекс?

По речиси седум децении постоење, најпознатиот македонски текстилен бренд Тетекс од Тетово, од денес повеќе не работи. Ова е исполнување на најголемиот кошмар на...

Филипче: 70 возила за Итната медицинска служба

Министерот за здравство, Венко Филипче, најави набавка на 70 возила за потребите на итните медицински и патронажни служби во државата.  Дел од...