Македонија

Се повеќе пријави до инспекоторите за К – 15. Само од една штипска фирма реагирале над 80 работници

Се повеќе пријави до инспекоторите од работници за К – 15. Последен пример се 83 работници од штипска фирма кои веќе побарале инспекциска асистенција, зашто и по 8 месеци работа...

Read more

Државата вработува ! Објавени огласи за нови 120 лица низ државни фирми !

Државата вработува ! Објавени огласи за нови 120 лица низ државни фирми !

Во новата 2019 година јавни претпријатија, агенции, установи и други државни институции распишаа огласи за вработување на повеќе од 120 лица. Јавното претпријатие за државни патишта распиша оглас за вработување...

Read more

Епидемијата на морбили во Скопје , стави забрана за прием на навакцинирани деца во сите градинки во државaта

Епидемијата на морбили во Скопје , стави забрана за прием на навакцинирани деца во сите градинки во државaта

Епидемијата на морбили во Скопје, стави забрана за навакцинирани деца во сите градинки во државта. Со официјален допис, Министерството за труд и социјалан политика денес за ова ги информираше сите...

Read more

На администрацијата и тргна убаво. Годинава ќе врзат дури седум продолжени викенди

На администрацијата и тргна убаво. Годинава ќе врзат дури седум продолжени викенди

Годинава, од вкупно 11 неработни денови за сите граѓани, седум се поврзуваат со викендот. Првиот продолжен викенд во 2019 година ќе биде за Божик, зашто неработен ден е 7 јануари,...

Read more

Во новата година влеговме со зголемен данок, зголемени ставки за придонеси, повисоки плати за министрите ама не и за граѓаните !

Рокот истече. Газдите што не исплатиле К -15 се соочувата со инспекции и тужби

Придонесите за здравствено и пензиско осигурување се зголемуваат, прогресивниот данок од денеска почнува да важи, рамниот данок веќе нема да се применува, плаќање во кеш само до 1.000 евра… ова...

Read more
Page 3 of 6 1 2 3 4 6