Home Македонија

Македонија

Половина семејства во државата доживуваат шокови за пари во ненадејни трошоци

Дури 54% од  нашите семејства живеат од  месец до месец  и  пари за ненадеен трошок немаат, велат истражувањата на Еуростат…

Средства за инвестиции во рибарство

Нови средства за инвестиции во развој на домашното рибарство и аквакултурата. За добивање пари може да конкурираат сите кои од 1 февруари...

20 животи во Македонија чекаат на срце

20 животи во Македонија чекаат на срце, односно итно им е потребна трансплантација на најважниот човеков орган. Најмладиот пациент кај  кој е...

Повисоки цени на бензинот и нафтата

Од полноќ, со одлука на регулаторна комисија, горивата поскапуваат од половина до еденипол денар за литар.  Новите цени на горивата се…

Конкурост за упис на средношколци и годинава преамбициозен. Слободни места има за 30 % повеќе отколку завршени основци

Конкурост за упис на средношколци и годинава преамбициозен. Слободни места има за околу 30 % повеќе отколку завршени основци...

ФИТР- Економско заздравување по КОВИД кризата

Фонд за иновации и технолошки развој (ФИТР) достави до Владата нов инструмент за технолошки развој за брзо прилагодување на КОВИД опкружувањето, со...

Елези: 500 милиони евра за поддршка на економијата

Заменик министерката за финансии, Ширет Елези, ги претстави мерките одобрени од Владата на Република Северна Македонија за да им се помогне на...

Продолжена вонредната состојба за уште две недели !

Претседателот Стево Пендаровски ја продолжи вонредната состојба во земјава заради корона вирус за 14 дена, а не за 30, како...