Регион

Делчевци од први Јануари наредната година ќе пијат поскапа вода за пиење

Жителка на с. Стар Kараорман, по пад од приколка заврши на Отропедија

За три денари, граганите на Делчево од први Јануари наредната година ќе пијат поскапа вода за пиење. Ова мегудругото стои во  одлуката изгласана на последната седница на општинскиот Совет на...

Read more

Бактериолошки загадена водата во кочанското село Полаки

Бактериолошки загадена водата во кочанското село Полаки

Водата од водоводот во кочанското планинско село Полаки е неисправна за пиење, поради што е издадена забрана за нејзина употреба. Според анализите на Центарот за јавно здравје од Кочани, регистрирано...

Read more

Од денес општините ке преговараат со доверителите колкав дел од долгот да им вратат.

Пожар пеплоса дел од зграда во Штип.

Од денес сите 11 општини од Источниот регион  со доверителите  преговараат колкав дел од долгот да им вратат.   Овие преговори  се случувааат откако Владата одлучи на општините да им  покрие...

Read more

За 4.000 евра ветувал работа во Германија и добил кривична пријава

Пожар пеплоса дел од зграда во Штип.

Полицијата од Делчево поднесе кривична пријава против Д.К. (31) од Неготино, за сторено кривично дело „измама". Тој од 19 до 26 септември лажно се претставувал какодиректор кој раководи со проекти...

Read more

Се подготвува нов Закон за социјална заштита. Засегнатите не се консултирани

Се подготвува нов Закон за социјална заштита. Засегнатите не се консултирани

Министерството за труд и социјална политика во Предлог- законот за социјална заштита којшто е во завршна фаза на подготовка гиунапредува правата на лицата со попреченост, стои во денешното соопштение. Отсега...

Read more

Бројот на деца со дијабетес тип 2 е 10 пати повисок отколку што се мислело

Бројот на деца со дијабетес тип 2 е 10 пати повисок отколку што се мислело

Бројот на млади луѓе што страдаат од дијабетес тип 2 е речиси десет пати повисок отколку што претходно се мислело, открива најновата анализа. Состојбата, е многу поагресивна кај децата и...

Read more

Владата ке го контролора трошењето пари од Буџетите на општините.

Владата ке  го контролора трошењето  пари од Буџетите на   општините.

Владата со 50 милиони евра   го помага  раздолжувањето на општините во државата  и ке овозможи нивно  по релаксирано функционирање,  а  во иднина , трошењето на општинските пари ке го контролира...

Read more
Page 1 of 2 1 2